Your Cart

CATAT REKOD DUNIA MEMANCING

Bagaimanakah cara catat rekod dunia dalam sukan memancing? Selalu kita dengar sahabat-sahabat memancing kita cerita betapa besarnya ikan yang berjaya mereka daratkan. Kadang-kadang kita agak curiga samada cerita si polan ni sahih atau tidak. Tidak kurang juga teknik-teknik manipulasi fotografi yang membuat ikan mereka seolah-olah nampak sangat besar. Jadi bagaimana tangkapan sesuatu spesis disahihkan dan diperakui?

IGFA catat rekod dunia memancing

IGFA LOGO bagaimana cara mencatat rekod dunia dalam sukan memancing dan bagaimana tangkapan sesuatu spesis disahihkan dan diperakui?

IGFA adalah satu organisasi bukan berasaskan keuntungan pemancing sedunia. Sehubungan itu, misi IGFA adalah kelestarian sukan memancing dengan memelihara ikan sasaran pemancing (game Fish). Bagi tujuan itu, mereka menggalakkan praktis pemancingan beretika. Mereka menggunakan kaedah sains bagi menggalakkan pemancingan beretika. IGFA juga meraikan pencapaian pemancing dengan merekodkan pencapaian mereka.

Rekod Dunia

IGFA menyimpan Rekod Dunia untuk semua spesies ikan sasaran. Anda boleh mencari semua Rekod Dunia IGFA untuk ikan air tawar dan air masin di laman sesawang mereka. Anda juga boleh belajar tentang pensijilan alat timbang, melakukan pra-ujian tali pancing anda, dan banyak lagi di www.igfa.org. Semua lapisan pemancing ada kategori mereka tersendiri. Termasuklah kanak-kanak, remaja dan dewasa. Secara tak lansung menggalakkan semua pemancing untuk lebih berusaha. Tahukah anda ada beberapa rakyat Malaysia yang berjaya catat rekod dunia di IGFA?

Persediaan Mencipta Rekod Dunia

Dalam video ini kami kongsikan sedikit sebanyak tentang persediaan menghantar cubaan rekod dunia dalam dunia memancing. Selamat menonton!

Leave a Reply